Clinica ALIAT SUCEAVA: Rezidenţa – veriga puternică pentru controlul abstinenţelor

Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) a finalizat astăzi  proiectul cu finanțare europeană “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe” – REZIDENT, prin care a fost  creată prima rețea de clinici pentru tratamentul integrat al dependenţelor sub umbrela economiei sociale.

Proiectul a oferit astfel exemple de economie socială în cadrul a patru clinici de tratament și două centre rezidențiale care oferă servicii integrate de tratament pentru persoanele cu dependență de substanțe: 1 clinică în municipiul Suceava și 1 centru rezidențial în Dorna Arini, 1 clinică în Constanța, 1 clinică în comuna Cristian, județul Brașov, 1 clinică în București și 1 centru rezidențial în Ilfov.

Clinica ALIAT Suceava, prin munca de echipă, prin comunicarea directă cu membrii comunităţii, dar mai ales prin comunicarea cu membrii familiei pacienţilor, confirmă nevoia de servicii integrate de tratament în regiunea Nord – Est. Un element inovativ care a contribuit la susţinerea eficientă a planului terapeutic a fost reprezentat de existenţa centrelor rezidenţiale deschise în cadrul reţelei ALIAT.

 “Conexiunea cu rezidenţa, planul terapeutic adaptat pentru fiecare client, reprezintă punctul forte al acestei reţele. Oamenii simt că e nevoia că trebuie să se rupă de ciclul în care trăiesc. Rezidenţa durează între 7 şi 10 zile cu un număr de maxim 6 persoane. Se lucrează cu o echipă mixtă, rolurile asistentului medical şi al terapeutului sportiv sunt extrem de importante, alături, bineînteles, de implicarea psihoterapeutului”, a marturisit psihoterapeutul Alina Ciupercovici, Coordonator ALIAT Suceava şi reprezentant al Centrului Rezidenţial din Dorna Arini, Suceava.

Cifrele înregistrate la final de proiect sunt satisfăcătoare și determină echipa ALIAT  pe managerii Clinicilor ALIAT să continue demersurile pentru a ajuta tot mai mulți dependenți să aibă parte de tratament specializat.

Componenta socială a stat, de asemenea, la baza atingerii obiectivului proiectului. Astfel, 39 de persoane au fost angajate în cele şase structuri de economie socială dintre acestea 35 aparţin grupurilor vulnerabile.  De asemenea, 169 de persoane cstr fac parte din grupurile vulnerabile au urmat cursuri de formare profesională – antreprenoriat social, TIC, baby sitter sau îngrijitori vârstnici la domiciliu.

Acest proiect a confirmat că este nevoie de servicii integrate de tratament și că  rețeaua  de clinici ar trebui să se extindă chiar  și în alte regiuni ale țării. Datorită Fondului Social European, organizația noastră a creat locuri de muncă prin deschiderea acestor clinici și centre, arătând că economia socială poate crea povești de succes și în România.”

Sursa: http://www.ziaruldepenet.ro/2015/12/16/clinica-aliat-suceava-rezidenta-veriga-puternica-pentru-controlul-abstinentelor/#!prettyPhoto

Despre autori

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

clinica-aliat-suceava.ro aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie.

Vă putem ajuta?

Contactaţi direct clinica